LAG

LAG lanceert nieuwe generatie lichtgewicht bulkopleggers.

LAG Trailers is al jaren de onbetwistbare marktleider in de Benelux op het gebied van bulkopleggers. Dit najaar laat het bedrijf de nieuwe generatie los op de markt. De bulkwagen verloor een indrukwekkende 200 kg gewicht.

Geen compromissen

LAG’s engineering team kreeg de loodzware opdracht om een lichte wagen te bouwen zonder de gekende duurzaamheid te verwaarlozen. Ze realiseerden 200 kg aan gewichtsverlies door de oplegger van de grond af aan te herbekijken. Een grotere inbreng van aluminium onderdelen en vernuftige aanpassingen aan chassis en tank haalden het gewicht naar beneden.

LAG Trailers anodiseert alle aluminium aanbout-onderdelen. Anodisatie als oppervlaktebehandeling zorgt ervoor dat aluminium corrosiebestendig wordt.

Engineer Patrick Peeters verwoordde het als volgt: “Onze bulkoplegger staat bekend als een robuuste wagen met een zeer lange levensduur. Hier mocht absoluut niets aan veranderen. Maar met de nieuwe generatie wilden we toch een enorm gewichtsverlies bereiken. Creatieve oplossingen in het chassis, toebehoren en de tank zorgden uiteindelijk voor dit geweldig resultaat!.”

Duurzaamheid boven gewicht

De constructeur bleek zeer gedreven in het bewaren van zijn duurzaamheid. Zo behield LAG Trailers de gekende buikplaten. Deze constructie sluit scheuren onderaan de tank helemaal uit. Het klemsysteem vooraan verhindert ook nog steeds schokken en extra slijt aan de tank, terwijl inslagen achteraan opgevangen kunnen worden door de bumperconstructie, alvorens de tank schade ervaart.

Geen subtiele wijziging

Naast gewicht en duurzaamheid, lag de focus ook op service-vriendelijkheid en visuele kwaliteit. De oplegger heeft hierdoor een kortere doorlooptijd en ziet er knapper uit, volgens de Belgische constructeur. Het bedrijf is erop gebrand om de nieuwe bulkoplegger te presenteren aan de bestaande klanten.

Meer nieuws
13 september 2016
LAG lanceert nieuwe generatie lichtgewicht bulkopleggers