Benninger & Föll investeert zijn weg naar de top

Go Back to previous page
3. February 2021

Jong en modern wagenpark

Met het milieu in het achterhoofd streeft Benninger & Föll naar een jong en modern wagenpark. De Duitse vervoerder is ervan overtuigd dat de constante evoluties, in zowel productie als engineering van opleggers, de ecologische impact minimaliseren van het volledige wagenpark. Het bedrijf rust tegelijkertijd zijn wagenpark ook rigoureus uit met track & tracing-mogelijkheden en beweert hierdoor 20 % minder vrachtloze transporten te moeten organiseren.

‘Verantwoordelijk ondernemen schept vertrouwen. Dat is ons motto,’ aldus CEO Bernd Benninger. 'Bij LAG Trailers vonden we de geknipte partner om onze langetermijndoelstellingen te bereiken op het vlak van economische zowel als milieu-doelstellingen. Hun voertuigen combineren namelijk een laag eigengewicht met een duurzaam ontwerp.’

Gevarieerd order

De indrukwekkende investering behandelt een order van 50 voertuigen, waaronder 24 roestvrijstalen tankopleggers en 26 tankcontainerchassis voor het vervoer van ADR-producten en vloeibare levensmiddelen. De nieuwe LAG-opleggers worden zowel ter vervanging als vernieuwing van het bestaande wagenpark ingezet.

Het bedrijf kiest voor een grote verscheidenheid aan uitvoeringen om zo makkelijk mogelijk in te springen op de nieuwe tendensen in de markt. Een constante in het nieuwe order is de ingebruikname van zowel een hydraulische als elektrische lospomp evenals de mogelijkheid om langs de zijkanten te lossen. Deze opties verzekeren Benninger & Föll ervan dat ze in eender welke situatie hun goederen kunnen lossen. 

Ook op het vlak van veiligheid en werkcomfort verkiest het bedrijf een specifiek optiepakket. De tankwagens zijn namelijk allen voorzien van een dubbele klapreling die verbonden is met een wegrijbeveiliging.

Benninger & Föll tanker & container chassis